Vinteraktiviteter


Hva ønsker du å vite mer om?

Organisert aktivitet

Ski

Skal du bo i Dalsbygda skal det godt gjøres å ikke ha et skipar stående på lur. IL Nansen tilbyr et utrolig godt treningsmiljø, med fokus på lek, moro og noen vel bevarte hemmeligheter.  Resultatet er to suverene verdensmestere, Therese Johaug og Gyda Westvoll Hansen.

Mye av treningen foregår på Gladheim stadion. Her har vi egen lysløype, midt i hjertet av bygda.

Les mer om IL Nansen / Facebook

Hopp

I Dalsbygda har vi eget hoppanlegg. Åsenkollen ble bygget i 1983, og kan i dag tilby K50, K30, K20, K10 og K5. Perfekt for å utfordre store og små(mest de små, vi voksne begynner å bli litt skjelven allerede i K10). Hopp er utrolig spennende, og følelsen du får når dine egne barn kommer flyvende gjennom lufta er ubeskrivelig. Det må bare oppleves! Vår nye verdensmester i kombinert Gyda Westvoll Hansen har tilbragt mange timer her.

Les mer om IL Nansen / Facebook

Skiskyting

I fjellregionen er vi flink til å samarbeide for å opprettholde et bredt idrettstilbud. Tilbudet er et samarbeid mellom Røros IL og OS IL, og mye av treninga foregår på TOS Arena på Os. Om du interesserer deg for skiskyting kan du ta kontakt med Røros IL og OS IL for å undersøke nærmere.

Les mer om Os IL
Les mer om Røros IL
Les mer om TOS Arena


Turn

Turngruppa i IL Nansen ble startet opp 1.januar 2000 som et prøveprosjekt og har siden oppstarten hatt en medlemsmasse på mellom 70 og 90 personer. Gruppa fokuserer på troppsgymnastikk, nasjonal klasse og konkurrerer i tumbling og trampett. Turngruppa er et tilbud for barn og ungdom fra 1. klasse og oppover.  Gjennom våre turnaktiviteter ønsker vi å stimulere barns fysiske, psykiske og sosiale utvikling.

Kan dette være noe for deg og dine? 
Les mer om IL Nansen her

Trimgruppa

Vi har spinning to kvelder for uka i treningsrommet og styrketrening/sirkeltrening en kveld for uka i samfunnshuset. I hovedsak høst/vinter/vår.

Ellers er trimrommet åpent for spinning og styrketrening til alle døgnets tider ved bruk av nøkkelboks med kode.
Noe av utstyret er godt brukt, men har kjøpt inn nytt benkpress apparat, romaskin og stakemaskin.

Er du medlem i IL Nansen får du en gunstigere pris enn ikke medlemmer. 

4H

Fjellbygda er en 4H klubb fra Dalsbygd . Med over 30 aktive medlemmer, utgjør Fjellbygda 4H en av Hedmarks største 4H klubber. Formålet til 4H er å utvikle en aktiv og samfunnsengasjert ungdom med ansvarsfølelse og respekt for natur og mennesker, der ungdommen selv bestemmer innholdet.

4H Norge er en stor og aktiv organisasjon med nærmere 12 000 medlemmer fordelt på ca. 550 4H-klubber over hele landet.

Dalsbygda skytterlag

Dalsbygda har et aktivt skyttermiljø, med skytebane både ute og inne.

www.dalsbygda-skytterlag.no
Facebook

Fritidsaktiviteter

Skijeger'n og barneski-orientering

Skijeger'n
Liker du å gå litt utenom preparerte løyper. Da er dette et perfekt tilbud til deg. Hvert år settes et stort antall skijeger poster rund om kring i Dalsbygda. Et ypperlig tilbud for deg som ønsker å gå litt mer uforstyrra, og som er på jakt etter de gode naturopplevelsene. Kan og røpe at dette er et tilbud som er populært for de som ønsker å bli bedre kjent med bygda. God geografisk spredning på postene sørge for at du blir kjent med kriker og kroker som du ellers ikke ville ha oppdaget

Barneski-orientering
I tillegg settes orienteringsposter for de minste ut- Dette har blitt et veldig populært familietilbud.

Følg IL Nansen på Facebook

Skiløyper

Dalsbygda og fjellregionen for øvrig har et stort preparert løypenett. I Dalsbygda og Os kommune er det Os Turforening og Vangrøfta Sti- og løypelag som sørger for at du 2 ganger i uka kan gå i nypreparerte løyper.

Oppkjørte løyper i Dalsbygda:

-Sætersjøvola-Åsan-Vangrøftdalen
-Nørdervollia

Mer info om løypekjøring finner du her:
osturforening.no
-Vangrøfta Sti- og løypelag
-www.skisporet.no

Alpinsenter Hummelfjell

Bare 10 minutter fra Dalsbygda finner du Røros Alpinsenter Hummelfjell. Et trivelig alpinanlegg for hele familien med tre skitrekk, fem nedfarter, skipark og et barneområde/barnebakke. Perfekt for de minste!

Sjekk ut Hummelfjell Alpinsenter

 
For de som ønsker større utfordringer ligger alpinsenteret i Funäsdalen innen en times kjøring med bil

Svømmehall

Blir du lei av å gå på ski og måke snø, kan du alltids ta deg en dukkert i kommunens svømmehall. Men vær tidlig ute, dette er populært!

Sjekk åpningstider her

Trimgruppa

Trimrommet er åpent for spinning og styrketrening til alle døgnets tider ved bruk av nøkkelboks med kode.
Noe av utstyret er godt brukt, men her er også mye nytt. Det er blant annet kjøpt inn nytt benkpress apparat, romaskin og stakemaskin👍

Er du medlem i IL Nansen får du en gunstigere pris enn ikke medlemmer. 

Vi prøver også å legge til rette for alternative fritidsaktiviteter gjennom vinteren, som f.eks orienteringsbingo rundt om kring i bygda.


Følg trimgruppa på Facebook