I Norgardsgjelta finner du Anette Breen og Sverre Moltu, som kom flyttende fra Oslo sommeren 2018

 Anette er som mange vet født og oppvokst i Dalsbygda, nærmere bestemt i Oustugjelten. Etter videregående, ble hun boenes hjemme og jobbet i hjemmetjenesten på Os, helt til hun bestemte seg for å «ut i verden» som 21åring. Valget falt da på Oslo, og her tok hun ei videreutdanning over to år, og fikk tittelen legesekretær. Etter endt utdannelse, fikk hun jobb på tannlegekontoret SpesDent, som er en spesialklinikk i Oslo. I dag jobber hun på tannklinikken på Os.
Midt oppi studietilværelsen, dukket det opp en sjarmerende Sunnmøring ved navnet Sverre. Sverre kommer fra ei lita bygd som heter Moltustranda, ute i havgapet. Sverre flytta til Oslo i 2009, og de bodde sammen på Sagene. Han er utdannet idrett og treningsterapaut, men jobber i dag i Ramlos As som maskinfører og «alt mulig mann»

Ingen av de er noen bymennesker, så planen har alltid vært å komme seg ut av Oslo etter hvert. De siste to åra har de vært klare på at om muligheten dukka opp, skulle de flytte. Begge er veldig hjemkjære, men valget falt på Dalsbygda! De setter stor pris på velkomsten de har fått, og de føler seg godt tatt imot, både som hjemflytter og nykommer.

Begge er interessert og glad i å være ute i naturen, og her er mulighetene enorme. De var mye ute i marka i Oslo også, men det må planlegges mye mer og vart da litt tiltak.
«Her kan du ta en tur etter jobb en efta, eller mer på sparket». Etter at Sverre ble med på lasset har jaktinteressa meldt seg. I dag har han fullført jegerprøva og har fast plass på Ramlolaget under elgjakta. Begge syns det er fint å kunne ta del i slakt og foredling av kjøttet. «Her har vi mange rundt oss som har mye kunnskap og erfaring. Vi lærer å ta vare på gamle tradisjoner, og slipper lett til for å lære selv».
I tillegg til foredling av kjøtt er Sverre også en ivrig ølbrygger, en hobby som tar litt plass og som har vært vanskelig å få til i ei lita leilighet i Oslo. Mellom ølbrygginga finner han også tid til å kaldrøyking av lokalfiska ørret.