Høye utmerkelser og stor fest for Therese

Samfunnshuset var fylt til siste plass da festdagen for verdensmesteren vår ble avsluttet i bygdas storstue fredag kveld. Alle som støtter vår fantastiske ambassadør på en eller annen måte, var der. Og rekken av talere med velmente, rosende og varme ord ville nesten ingen ende ta. Midt oppe i det hele stod verdensmesteren sjøl med sitt bredeste smil og tok imot lovordene og presangene. Den situasjonen takler hun like godt som utfordringene i løypene. Hun takket sitt store nettverk av sponsorer, treneren, supporterklubben, familien og bygda for den massive støtten hun har. Hun trodde ikke noen av de andre jentene på landslaget kunne vise til lignende støtte fra sine bygder. ”Og det er fra bygdene de fleste gode langrennsløperne kommer,” sa sportssjef i Dagbladet, Esten O. Sæther i sin tale.

Therese har allerede skrevet idrettshistorie i bygden. Kvelden ble avsluttet med at hun ble tildelt IL Nansens æresmedlemskap av leder i laget, Jan Arvid Aamo. Hun er den åttende i rekken som får denne prisen i lagets 113 år lange historie. Hun er i tillegg den yngste og den første jenta som æres på denne måten. Tidligere på kvelden fikk hun Olavstatuetten, som er Adresseavisens høye utmerkelse for fremragende idrettsprestasjoner. Reportasjeleder Øyvind Lein tok også fram de store ordene da han overrakte prisen og nevnte i fleng noen av de kjente idrettsfolkene som tidligere er blitt hedret på denne måten.

Det er ingen tvil; vi har en idrettsutøver som har sprengt grenser og viser vei både sportslig og menneskelig. Og kommunens ordfører er glad for at han ikke lengre trenger å si at han er fra Dalsbygda ved Røros når han ferdes ute. Therese har sørget for at det er nok å si Dalsbygda!

Tekst og foto: Petter Aamo