I august 2020 kom det trøndere flyttende hit, og nå skal du få sjansen til å bli litt bedre kjent med de😁

Familien består av familiehunden Karma, av Nicolai som nettopp er blitt skolegutt, Theo Andreas som går i 2. klasse, Beate og Sindre. Theo Andreas går på Charlottenlund skole i Trondheim, og hele familien møtes ca. annenhver helg og oftere i ferier og i langhelger.

Det levner liten tvil om at det er en aktiv familie som har flytta til Dalsbygda. Hjemme hos familien henger det turnringer i taket, og på gulvet er det mer enn nok av treningsutstyr å bryne seg på. For Nicolai er det fotball det går i nå om dagen, og det er ingen tvil om at det er kamper som er det store, og at fotballtrening er noen man kunne vært foruten. Familien har snart bodd her i 1 år, og Nicolai har allerede fått vært med på mye organisert aktivitet. I vinter som var har han deltatt på skirenn og i hoppbakken, men det er nok i hoppbakken han trives best. Når familien har gått skiturer oppover Vola, har det ofte vært under kompromiss av at Nicolai måtte få innom hoppbakken etter skituren.


Beate er oppvokst på Nardo i Trondheim, og har alltid vært ei aktiv jente. Frem til hun var 19 år drev hun aktivt med hest, og har konkurrert i dressur og sprangridning. Etter å ha studert naturbruk på 1. videregående, ønsket hun å dyrke sin hobby ytterligere, og valgte hestelinja på 2. videregående. Etter videregående begynte Beate å jobbe på 3T, som er en stor treningssenterkjede i Trøndelag. Der tok hun etter hvert instruktørkurs, og har vært treningsinstruktør i flere år. Denne interessen har hun også tatt med seg til Dalsbygda, hvor hun nå sitter i trimutvalget og har allerede pushet en del av Dalsbygda’s innbyggere på sirkeltrening i samfunnshuset.
På dagtid jobber hun på Sport 1 på Røros og tar på seg noen vikarvakter på sykehjemmet på Os. I tillegg studerer hun sykepleien på deltid på Tynset. Beate har i tillegg til å bli med i trimutvalget vært med som turntrener for den eldre gruppa på Os. Samtidig som hun dyrker interessen med å holde andre aktive, er hun veldig glad i å trene selv. Det er ingen tvil om at Beate er ei over gjennomsnittet aktiv dame og liker å ha mange jern i ilden.

Sindre er også oppvokst i Trondheim, nærmere bestemt i Sjetnemarka. Sindre er utdannet maler, og har fra byen flere år som maler i sekken, men har også jobbet som vaktmester i noen år. Når flyttelasset gikk til Dalsbygda begynte han i Røros Entreprenør. Etter noen måneder der, fikk han gjennom gode bekjentskaper i bygda tilbud om malerjobb i Kjellmark på Røros. Der har han jobbet siden 1. mai, og trives veldig godt. Sindre har brukt mange av sine kvelder på malingsdugnad i samfunnshuset, og har virkelig bydd på sin kunnskap også i lokalmiljøet. På fritiden er også Sindre av den aktive typen, og forteller at han siden 2013 har spilt amerikansk fotball på Nidaros Domers, hvor han fortsatt er med. Han har også blitt med på «Gubb»-fotballen i Os-hallen, og har også tatt på seg vervet med å være oppmann for gutter 6/7, som er laget hvor Nicolai skal spille på.

At det var i Dalsbygda familien endte opp, var egentlig litt tilfeldig. Det begynte med at Sindre fikk tilbud om jobb, samtidig som at Beate hadde søkt på sykepleien på Tynset. De var åpen for det meste i Fjellregionen, men fikk etter hvert høre at «Anna»-huset stod ledig, samtidig som at de opp igjennom årene har vært litt i Dalsbygda med familie og bekjentskaper, deriblant på sætra på Skarvenget.

Familien er takknemlig for at de har blitt tatt så godt imot, og setter stor pris på at folk tar de med på aktiviteter og turer. De trekker frem samholdet i bygda som den største faktoren for at de trives så godt her, samtidig som de nyter å ha et eget hus, med egen plen og hage😎