Leve i Dalsbygda


De som er født og oppvokst her, vet allerede hvor fantastisk Dalsbygda er.
Derfor har jeg(René) som tilflytter, fått lov til å skrive om hvordan det er å leve og bo i Dalsbygda.

På denne siden ønsker jeg nå ut til deg som lurer på å flytte hjem igjen, eller som er klar for en forandring.
Å leve i Dalsbygda handler i stor grad om valg av verdier, og et ønske om å roe ned og finne tid til å dyrke sine innerste drømmer og interesser. Om du er på jakt etter et nytt bosted har du kanskje allerede begynt å reflektere over hverdagen, og hvilke verdier du ønsker skal definere veien videre.

Under finner du en oversikt over det som står sentralt i hverdagen, og det er ikke rent lite for ei lita bygd som er gjemt litt bort i et dalføre i Fjellregionen. Her er mye nevnt, men det er allikevel en ting som jeg ikke klarer å videreformidle på en nettside, og det er samholdet og tilhørigheten man finner i Dalsbygda. Du skjønner det at Dalsbygdinger har et glødende engasjement og en stå på vilje for å skape en hverdag for seg selv og resten av bygda, blant annet gjennom dugnad, nabohjelp og godt vennskap.
 
Det er først etter at jeg flyttet hit, at jeg har skjønt at dette er noe unikt.

Hva sier innbyggerne

I Dalsbygda blir man tatt godt i mot og ivaretatt. Det er et unikt fellesskap der hver enkelt gledelig hjelper og stiller opp for andre, uansett. Dalsbygda fremmer gode verdier som medmenneskelighet og inkludering. Aktiviteter året rundt for både barn, ungdom og voksne. I tillegg til vakker natur året rundt som fremmer til fysisk aktivitet og frisk fjelluft.


Les mer 

Beate og Sindre

Mange gode minner med seterdrift frå barnsår av  har gjort at eg i fleire år har tenkt at det hadde vore moro å prøve meg som budør


Les mer om livet som budør

Johan Mylius Kroken

Å flytte hjem har vært helt fantastisk.
Jeg har egen jobb, eget hus, bor på gården, mange venner i nærheten og en hund som er utrolig snill og god. Selv om bygda er liten med tanke på innbyggertall, så trenger du ikke mer enn 500 gode venner. Det skal godt gjøres å ha 500 gode venner i byen, som kommer og hilser på deg når dere møtes.


Les mer om valget om å flytte hematt

Jarl Sander - Singel😉

Barnehage

Dalsbygda barnehage ligger like ved skolen, og har et fantastisk uteområde.
I 2010 flyttet de små inn i helt nye lokaler med nær tilknytning til natur og kortreise opplevelser.
Barnehagen legger vekt på å være mye ute og er ofte på turer gjennom hele året.

Samfunnshuset

Dalsbygda samfunnshus eller bygdas storstue som vi kaller det, er et forsamlingshus/flerbrukshus som brukes til små og store møter, selskaper, fester, bryllup, barnedåper, konserter og det brukes av skolen som gymsal. Idrettslaget er også en fast bruker av huset til forskjellig trening. Huset drives kun på dugnad og penger til oppussing og drift får vi gjennom utleie og innsamlinger av forskjellige slag. Dalsbygda Jaktlag er også en stor bidragsyter når det kommer til de store investeringene.
I de senere år har huset gjennomgått en betydelig oppussing i alle rom og fremstår nå som lyst, trivelig og moderne.

Les gjerne artikkel i LO-media om da Dag Otto Lauritzen gjestet Dalsbygda samfunnshus Bak sterke kvinner står suksessfullt hus | LO-Aktuelt (lomedia.no)

Landbruk

En liten rysspilt sa det så fint:
"Bonden er en veldig lykkelig mann, først og fremst fordi han har traktor, men også fordi han slipper å jobbe"

Alle som bor i Dalsbygda vet at det er en sannhet med store modifikasjoner.
Bonden er den første til å stå opp og den siste til å legge seg. Å produsere mat av ypperste kvalitet krever sin tid og innsats, og det er mye vi har å takke bonden for. Såpass mye at vi vi har valg å gi Bonden en helt egen side, som vi ønsker å vise frem etter hvert.

Her kan du SNART klikke for å få et innblikk i bondens hverdag


Sentrum

Joker

Midt i sentrum finner du Dalsbygda handel. Her er Joker og Byggeriet samlet under samme tak. Dette er bygdas møtepunkt i hverdagen, og her får du alt du trenger av dagligvarer og gaveartikler. Skulle det mangle noe, så fikser Jokerdamene det!

Tips!
Visste du at du kan bestille kaker på nett? 
Bestill kaker her

Åpningstider:
Mandag - Fredag: 09-18
Lørdag: 09-16  Søndag: Stengt

Byggeriet

Midt i sentrum finner du Dalsbygda handel. Her er Joker og  Byggeriet samlet under samme tak. Om det skulle bli behov for en spiker eller to, er det bare å ta kontakt med Toini og resten av gjengen på Byggeriet. Her finnes det meste som en hobbysnekker har behov for.


Følg Toini og Co på Facebook!

Åpningstider:
Mandag - Fredag: 09-17
Lørdag: 09-14  Søndag: Stengt

Rønningslemmen

Rønningslemmen er stedet der bygdafolket kan samles, og de utabygds fra kan få en opplevelse av Dalsbygda de sent vil glemme.

Sjekk ut Rønningen Gård og Rønningslemmen

Drivstoffanlegget

Hæ? - Egen bensinstasjon i Dalsbygda?
Ja klart det. Ved Dalsbygda Handel kan du fylle både bensin, diesel og avgiftsfri diesel 24/7!
Og du, vi har fjellregionens rimeligste drivstoff!
Det skal lønne seg å bo på bygda!


Følg Dalsbygda Drivstoff As på Facebook!

Meierigarden bygdasenter

I Meierigarden finner du blant annet Kølbua kafe. Dette er en dugnadsdrevet kafe der du kan kjøpe kaffe og vaffel, brus og is hver lørdag mellom 11 og 15. I sommersesongen er det gjerne utvidete åpningstider. På Kølbua arrangeres også pubkvelder, konserter, matkvelder, quiz osv med jevne mellomrom - Se Kølbuas facebookside for informasjon!

Tips: Du kan leie Kølbua til møter, kurs eller selskap.

Åpningstider:
Lørdag: 11-15

Kontakt:
Tone Holte
97520154


For øvrig finner du også tinnsmia Daltinn i Meierigarden, samt kontorlokalitetene til Dalsbygda Jaktlag og Nordavær.

Har du spørsmål? Kontakt oss


0 of 2000